Vanda Electronics

Rimac dobiva konkurenciju?

AutoMoto / Flash | 23. 01. 2017. u 08:18 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Vanda Electrics koja je dosad proizvodila vozila, ali ne i automobile, udružila se s jednim od najpoznatijih timova Formule 1 kako bi nam u Ženevi predstavili prvi električni hiperautomobil iz Singapura.

Singapur će svoj prvi električni hiperautomobil predstaviti na 2017 Geneva Motor Showu u ožujku. Williams Advanced Engineering, tvrtka kćer Williamsa, momčadi Formule 1 je sklopio partnerstvo s tvrtkom Vanda Electrics kako bi stvorili Dendrobium EV.

Proizvodnja električnog hiperautomobila je napredak za Vanda Electrics, koji je u prošlosti proizveo električne skutere i električni mini kamion Ant. piše Tportal.

No iskoristili su iskustvo iz utrka i inženjerske stručnosti od Williamsa F1 kao tehničkog partnera koji je donio znanje o svemu, od aerodinamike do kompozita na baterije za pogon. Nema puno detalja o konstrukciji automobila ili njegovom pogonu, ali navodi se kako bi trebao imati 1.500 konja, kao Bugatti Chiron.



Međutim, Dendrobium je zasad samo obećanje na papiru, kao mnogi drugi automobili ovakve vrste koji su se pojavili samo kao najava na internetu, a do faze proizvodnje čak i mikro serija većina njih nikad nije ni došla.

Kopirati
Drag cursor here to close