Renault e.dams najtrofejniji

Renault u lovu na novu titulu u Formula E prvenstvu

Renault je razvio jednu od najmoćnijih i tehnički najnaprednijih pogonskih jedinica u prvnestvu s kojom ubire sve same uspjehe.
AutoMoto / Flash | 06. 12. 2017. u 14:22 Bljesak.info
Kopirati

Renault e.dams je najtrofejniji tim u kratkoj povijesti FIA-nog Formula E prvenstva. Sa tri timske, jednom vozačkom titulom i 15 pobjeda Renault e.dams je najuspješnija ekipa i svojevrsni zaštitni znak motorsport serije električnih bolida pokrenute 2014. godine.

Predvođen četverostrukim svjetskim prvakom Alainom Prostom i osnivačem DAMS tima Jean-Paul Driotom, ekipa uživa podršku stručnog i snažnog Renault Sport odjela. Formula E tim Renault e.dams čini dio uspješne motorsport operacije sa podrškom Renaulta, obuhvaćajući discipline od Formule 1 do utrka izdržljivosti, a nastao je kao kruna Renaultovog 40-godišnjeg učešća u F1 i motorsport aktivnostima općenito.

Kao svjetski lider u električnoj mobilnosti sa svojom divizijom električara Renault je prihvatio potencijal inovativne serije i iskoristio priliku da pokaže svoju stručnost na međunarodnoj platformi. Korištenjem motorsport baze u Viry-Châtillonu, Renault je razvio jednu od najmoćnijih i tehnički najnaprednijih pogonskih jedinica u prvnestvu s kojom ubire sve same uspjehe.

Sa iskusnim vozačkim duom Sebastien Buemi i Nicolas Prost, Renault i ove sezone koja je  proteklog vikenda startala utrkom u Hong Kongu ima novi izazov, ali i iste ambicije kao prethodne tri godine – postati ponovno Svjetskim prvenstvom na oba fronta. Naime, ovo je Renaultu četvrta i ujedno zadnja sezona u FIA Formula E prvenstvu, a od iduće godine strateški će ga naslijediti partner iz Alijanse - Nissan.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati