U Europi

Rekordnih 11 tisuća narudžbi za Renault ZOE u lipnju

Nakon toga se, u lipnju, taj rast nastavio, kada je zabilježen i novi prodajni rekord. Grupa Renault zabilježila je tijekom lipnja ukupno 11.158 narudžbi modela ZOE u Europi.
AutoMoto / Flash | 06. 07. 2020. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U lipnju je u Europi naručeno više od 11.000 primjeraka Renaulta ZOE, što je dosadašnji rekord za ovaj električni Renaultov model. Najviše narudžbi stiglo je iz Francuske

Protekloga svibnja, koji je obilježen ponovnim pokretanjem komercijalnih aktivnosti u većini europskih zemalja, Grupa Renault zabilježila je rast prodaje Renaulta ZOE za 56% u odnosu na prethodni mjesec.

Nakon toga se, u lipnju, taj rast nastavio, kada je zabilježen i novi prodajni rekord. Grupa Renault zabilježila je tijekom lipnja ukupno 11.158 narudžbi modela ZOE u Europi, javlja AutoNet.

U Francuskoj, inače najvećem tržištu električnih vozila Grupe Renault, samo je u prošlom mjesecu zabilježeno 7.050 narudžbi Renaulta ZOE, što je tri puta više (rast od +355 %) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prodaja raste i u ostatku Europe. Na primjer, u Njemačkoj se broj narudžbi Renaulta ZOE povećao za 117%, na naručenih 1.990 primjeraka.

Osim porasta broja narudžbi, zabilježen je i rekordan broj registriranih vozila s 10.944 Renaulta ZOE u Europi (privremeni podatak), odnosno 107% više u odnosu na lipanj prošle godine.

Zahvaljujući ovim podacima, ali i električnoj ofenzivi Renaulta s cijelim nizom novih hibridnih i potpuno električnih modela, Grupa se nada u potpunosti ispuniti svoje ciljeve povezane s normom CAFE (Clean Air For Europe).

Kopirati
Drag cursor here to close