Model 3

Rekordne narudžbe i prihodi u Tesli

AutoMoto / Flash | 03. 08. 2017. u 12:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana nakon što su prvih 30-ak automobila svečano predali svojim kupcima i time službeno otvorili isporuke dugo očekivanog Modela 3, u Tesli su objavili i redovno tromjesečno financijsko izvješće.

U njemu je vidljivo da je protekli kvartal bio najbolji u povijesti ove kompanije što se tiče prihoda – oni su iznosili 2,8 milijardi dolara. No, kompanija je uložila mnogo, oko milijarde dolara, u proširenje proizvodnih kapaciteta za Model 3, pa je u konačnici ovo razdoblje završila s gubitkom.

No, ulaganja u Model 3 trebala bi se uskoro početi isplaćivati. Podaci govore da Tesla prima oko 1.800 narudžbi za ovaj automobil dnevno, a očekuju i povećanje potražnje za nešto skupljim Modelom S. Model 3 bi trebao postati generator dobiti u posljednja tri mjeseca ove godine, piše Bug.hr.

Elon Musk je potpuno siguran da će do kraja 2018. biti ispunjen plan proizvodnje prema kojem iz pogona izlazi 10.000 automobila na tjedan. Investitori su sve navedene podatke protumačili kao nedvojbeno pozitivne, pa je cijena Tesline dionice poskočila za gotovo 10% po njihovoj objavi.

Kopirati
Drag cursor here to close