337.595 vozila

Rekordna prodaja Kie u Europi

AutoMoto / Flash | 27. 10. 2016. u 13:11 D.K
Kopirati

Kia Motors je prema podacima udruženja europskih proizvođača automobila ACEA u Europi zabilježila rekordnu prodaju u trećem kvartalu, piše Autostart.hr.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je do kraja rujna u Europi prodala 337.595 vozila (članice EU i EFTA). To predstavlja rast od 14 posto odnosu na isto razdoblje lani, kad je u Europi zabilježeno 295.140 novoregistriranih vozila Kia. Dvocifreni rast Kije je veći od rasta europskog tržišta, koje je poraslo za 8%.

Kijin tržišni udio se povećao i s prošlogodišnjih 2,7% skočio je na 2,9%. Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, o rezultatima je rekao:

U 2016. smo predstavili novosti u nekim segmentima, gdje dosad nismo bili prisutni, a u nekim smo ojačali naš položaj. Svaki naš novi model doprinosi našoj boljoj prodaji i povećanju tržišnog udjela u Europi. Naš planirani godišnji rast prodaje smo već promijenili s 9 na 12 posto, a polako se približavamo ostvarenju našeg srednjoročnog plana tržišnog udjela od 3 posto.

Prodaja Sportagea veća je nego ikad prije, do kraja rujna je širom Europe našao 110.358 novih vlasnika, što je 36% više nego u istom razdoblju prošle godine. Sportage je tako dobro primljen kod kupaca da je već sad premašio cijelu prošlogodišnju prodaju u Europi, kad je bilo 105.317 primjeraka.

Osim Sportagea, odličnim se iskazao i najnoviji model iz Kije, hibridni crossover Niro. Od početka godine do sredine listopada kupilo ga je oko 5.000 Europljana, a još 15.000 kupaca čeka na isporuku koja je predviđena do kraja godine. Niro strankama pokraj praktičnosti i atraktivnog izgleda nudi i štedljiv hibridni motor s niskim emisijama CO2 (samo 88 g/km).

Kopirati