Nasljednik treće generacije

Redizajnirani Citroën C3 uskoro na tržištu

S gotovo 4,5 milijuna izrađenih primjeraka od njegove pojave na tržištu, C3 je najprodavaniji model iz game Citroën koji je krajem prosinca 2019. bio među pet najprodavanijih vozila u Europi u segmentu B.
AutoMoto / Flash | 13. 02. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Citroën je predstavio novi C3 – nasljednika treće generacije koji se ističe novim potpisom marke, s više mogućnosti personalizacije, te nekoliko dizajnerskih osvježenja izvana. Unutra, dobio je nova sjedala, funkcije povezivosti kao i motore koji su u skladu s normom Euro 6

S gotovo 4,5 milijuna izrađenih primjeraka od njegove pojave na tržištu, C3 je najprodavaniji model iz game Citroën koji je krajem prosinca 2019. bio među pet najprodavanijih vozila u Europi u segmentu B.

Ovaj modela je od 2016. uspio privući više od 750.000 kupaca širom svijeta, dok se i broj registriranih vozila C3 za osobnu i poslovnu namjenu povećao za 12,6 % u 2019. godini. Sada Citroën predstavlja redizajnirani C3 koji donosi poboljšanja i “face lift”, kako izvana tako i iznutra.

Novi dizajn

Novi Citroën C3 donosi potpuno novi prednji kraj kojim se predstavlja novi potpis marke inspiriran konceptnim automobilom CXPERIENCE. Tu su i nova LED svjetla, novi aluminijski naplatci od 16″ i 17″ i novi elementi Airbump, javlja AutoNet.

Pod geslom “Inspired by You” Citroën svakom kupcu omogućuje da osmisli vozilo u skladu sa svojim stilom. Mogućnosti personalizacije koje pruža Novi C3 sada su proširene s 36 na 97 kombinacija, uključujući nove boje karoserije (crvena Elixir i plava Spring), novi paket Color i novu boju krova, nove krovne naljepnice vanjske ukrasne elemente i nove mogućnosti uređenja unutrašnjosti.

Udobnost i sigurnost

Osjećaj udobnosti u vozilu dodatno se naglašava novim sjedalima Advanced Comfort i središnjim naslonom za ruku, kojima se nadopunjuje iskustvo potpuno ugodne vožnje.

Novi C3 dobio je i sustav za pomoć pri parkiranju sprijeda, kao i 12 sustava za pomoć u vožnji kojima se postiže viša razina udobnosti i veća sigurnost: pomoć pri parkiranju sprijeda, otključavanje i pokretanje vozila bez ključa, active safety brake, coffee break alert, sustav praćenja pozornosti, automatsko uključivaje dugih svjetala, kamera za vožnju unatrag, pomoć pri parkiranju na uzbrdici, upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka, sustav za nadzor mrtvog kuta, prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine, te regulator/limitator brzine.

Povezivost

Tu su i različite internetske usluge kojima se nastoji olakšati svakodnevni život vozača i putnika i koje omogućuju pomoć na cesti, navigaciju i prenošenje zaslona mobilnog uređaja na tablet (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play). Taj niz usluga dio je programa Citroën Advanced Comfort, čiji je cilj kupcima omogućiti brz i intuitivan pristup internetskim uslugama tako da se zadovolje tri ključne potrebe: optimalna sigurnost, jednostavna navigacija i bolji doživljaj povezanosti, kažu iz Citroëna.

Motori u skladu s normom Euro 6

C3 ima učinkovite, efikasne i štedljive motore najnovije generacije koji su homologirani u skladu sa zahtjevima emisijske norme Euro 6. To su trocilindarski benzinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) i 110 (PureTech 110 S&S BVM6), ili dizelski motor Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S BVM5). Novi C3 dostupan je i uz motor s automatskim mjenjačem EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Novi CITROËN C3 na hrvatsko tržište stiže u lipnju 2020., a ubrzo nakon toga stiže i na tržište zamalja regije.

Kopirati
Drag cursor here to close