Tužna vijest

Reakcije relijaškog svijeta na Volkswagenov izlazak iz WRC-a

AutoMoto / Flash | 07. 11. 2016. u 14:42 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagenovi vozači pridružili su se drugim vodećim figurama u WRC-u reakcijom na šokantno priopćenje da se njemački proizvođač povlači na kraju sezone, piše 24sata.hr.

Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen su na društvenim mrežama podijelili svoje osjećaje, nakon što je Volkswagen u srijedu u izjavi potvrdio da će se povući nakon posljednjeg relija sezone u Australiji u korist razvoja Pola R5 za kupce. Nikakvi detalji o budućnosti ove trojice vozača nisu objavljeni, a svi su očekivali da će voziti novi Polo R iduće godine.

Na službenoj Facebook stranici Ogier je objavio:

- Najvažnije što imam reći trenutno: Jako mi je žao fantastičnog tima u Volkswagen Motorsportu. Imali smo četiri izvanredne i uspješne godine zajedno. Želim se zahvaliti svima iz ovog velikog tima za njihovu strast i podršku! Ne brinite za mene, vidjet ćemo se ponovno!

Latvala na Twitteru:

- Jako tužna vijest za cijeli tim. U našim mislima i srcima ostat će nevjerojatna pustolovina koju smo prošli zajedno. Hvala vam za ove četiri godine.

Mikkelsen je također zahvalio momčadi i obećao da će sezonu zaokružiti sa stilom.

- Hvala svim mojim prijateljima u Volkswagenu i žao mi je što ovo mora prestati nakon ove sezone. Idemo završiti sezonu pobjedom u Australiji!

Rivali su se također osvrnuli na odluku Volkswagena.

- Svi iz Hyundai Motorsporta smo bili tužni kad smo čuli tu vijest, napisao je Michel Nandan.

Citroën Racing na Twitteru:

- Tužni smo nakon priopćenja Volkswagena, jer smo se nadali žestokoj borbi i sljedećih sezona. Ostajemo koncentrirani na naš cilj.

U četiri sezone u WRC-u, Volkswagen je uživao u velikom uspjehu i pomogao u promoviranju natjecanja. Sljedeća sezona donosi uzbudljivu novu eru za WRC. Toyota i Citroën su se odlučili vratiti i pridružiti Hyundaiju i M-Sportu, što znači da će četiri velika svjetska proizvođača sudjelovati u natjecanju.

Kopirati
Drag cursor here to close