Mercedes

Razoktrivena unutrašnjost nove A-klase

Vrlo velik naglasak stavljen je na putničku kabinu u kojoj odišu luksuz te moderne tehnologije.
AutoMoto / Flash | 23. 11. 2017. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom iduće godine Daimler će, odnosno Mercedes-Benz pustiti u prodaju novu A-klasu. Jučer smo u Stuttgartu imali priliku upoznati se dijelom novog modela, odnosno s dijelom putničke kabine, no još uvijek nije razotkriveno kako će automobil izgledati izvana. Vjeruje se kako eksterijer ne bi trebao dovesti do nikakve ekstravagancije, a što pokazuju i skice našeg Christiana Schultea koji vrlo dobro predviđa u kojem se smjeru kreću dizajnerska dostignuća pojedinog proizvođača, odnosno modela automobila.

Vrlo velik naglasak stavljen je na putničku kabinu u kojoj odišu luksuz te moderne tehnologije. Interijer je kvalitetniji, korišteni su bolji materijali, a zanimljivost su svakako dva velika ekrana, po uzoru na E-klasu, a koji zamjenjuju analogne pokazivače. Tu su i otvori ventilacije po uzoru na E-coupe, a čime se svakako doprinosi cilju - postavljanju dojma daleko većeg i luksuznijeg modela.

Višenamjensko kolo upravljača preuzeto je iz S-klase, a iz višeg segmenta 'posuđena' su i sjedala, koja pored činjenice da mogu biti grijana, mogu biti i ventilirana, uz funkciju masaže. Dojam prostranosti je ispravan, a što pokazuju i brojke. Više je prostora za ramena (+9 mm sprijeda te +22 mm straga), kao i laktove (naprijed +35 te straga +36 mm), ali i po visini (naprijed +7 i straga +8mm). Olakšan je i pristup stražnjim sjedalima, a za 29 litara, na ukupno 370 l, porastao je obujam prtljažnika. Povećan je otvor prtljažnika, a za oko deset posto porasla je i vidljivost na svim razinama, piše AMS.

U Mercedesu su vrlo ponosno što je već prethodna, odnosno još uvijek aktualan generacija privukla novu publiku, oko 13 godina mlađe vozače, u odnosu na prvu generaciju A-klase, a brojni elementi generacije koja nam tek dolazi kazuju kako računaju na dodatno pomlađivanje kupaca, a koji ustvari postavljaju trendove koje je potrebno pratiti.

Kopirati
Drag cursor here to close