Auto spektakl

Rally for Heroes u utorak stiže u Mostar i Sarajevo

Veleposlanik Edward Ferguson otvorit će oba događaja, a za dobru atmosferu pobrinut će se orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine
AutoMoto / Flash | 06. 08. 2018. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putu kroz 10 zemalja Europe, ekipa 'Rally for Heroes' dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom 10 dana putovanja, 60 vozila će proći kroz 10 zemalja i preći 5.000 km, u čast palih britanskih vojnika.

Građani Mostara i Sarajeva će imati priliku da pogledaju vozila i pobliže se upoznaju sa njima.

Britanska veleposlano Sarajevo u suradnji sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine te Upravom grada Mostara i Upravom grada Sarajevo, organizirala je druženje sa sudionicima humanitarne vožnje 'Rally for Heroes' i to u utorak na Španjolskom trgu u Mostaru od 13 do 15 sati te na Trgu djece Sarajeva u Sarajevu u razodoblju od 19 do 21 sat, priopćili su iz Veleposlanstva Velike Britanije.

Video: Rally for Heroes stiže u BiH

Veleposlanik Edward Ferguson otvorit će oba događaja, a za dobru atmosferu pobrinut će se orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

'Rally for Heroes' je vožnja u humanitarne svrhe, a sva prikupljena sredstva bit će dodjeljena udruženju SSAFA – jednoj od najstarijih humanitarnih organizacija koja pruža podršku britanskim vojnicima i njihovim porodicama. Rally for Heroes se organizira svake dvije godine i ovo je peti po redu. U njemu sudjeluju članovi britanskih Oružanih snaga, veterani, ali i civili, koje povezuju ljubav prema automobilima i želja da podrže Oružane snage, priopćeno je.

Foto: PR / Rally for Heroes

Neki od ovogodišnjih sudionika, pa i sami organizatori ovog događaja, boravili su u Bosni i Hercegovini tijekom sukoba devedesetih. Stoga će pred polazak iz Sarajeva, polaganjem vijenca, odati počast britanskim vojnicima koji su izgubili živote u Bosni i Hercegovini tijekom posljednjeg konflikta – njih 59.

Događaji su organizovani u saradnji sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine, Upravom grada Mostara i Upravom grada Sarajeva, uz podršku kompanija New Event i Coca Cola, a medijski partneri su: BHRT, Oslobođenje, RSG Radio, Antena Sarajevo, bljesak.info, klix.ba i Naša TV.

Kopirati
Drag cursor here to close