Stanje na cestama

Putujete? Spremite se na duga čekanja na granicama

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Flash | 01. 07. 2019. u 11:08 Fena
Kopirati

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Doljani i Gabela Polje.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Na snazi je obustava prometa na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tijekom dana, pravite češće stanke.

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka. 

 

 

Kopirati