Stanje na cestama

Putujete? Spremite se na duga čekanja na granicama

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Flash | 01. 07. 2019. u 11:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Doljani i Gabela Polje.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Na snazi je obustava prometa na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putujete tijekom dana, pravite češće stanke.

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close