Oprez

Putovati rano ujutro ili navečer zbog visokih dnevnih temperatura

Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka.
AutoMoto / Flash | 01. 07. 2019. u 08:18 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se putujet tijekom dana, praviti češće pauze. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu zraka. 

Na snazi je obustava prometa i na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacijski radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. 

Sanacijski radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje naizmjenično, jednom trakom. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama s aktualnim sanacijskim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet  za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close