Peugeot, Citroën, DS i Opel

PSA grupacija osnovala diviziju za električna vozila

Konzorcij koji čine Peugeot, Citroën, DS i Opel do sada se nije mogla pohvaliti elektrifikacijom ponude, no to će se uskoro promijeniti.
AutoMoto / Flash | 11. 04. 2018. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Groupe PSA, grupacija proizvođača automobila čije članice su kompanije Peugeot, Citroën, DS i Opel druga je najveća europska grupacija u autoindustriji. Međutim, kao takva do sada nije, za razliku od mnogih konkurenata, polagala previše nade u razvoj i proizvodnju električnih automobila, i za sada na tom polju nisu predstavili niti jedan zapaženiji električni ili hibridni automobil.

Međutim, prema nedavno objavljenom priopćenju, u PSA su se odlučili na zaokret i početkom ovog mjeseca osnovali posebnu diviziju unutar grupacije koja će se baviti isključivo električnim vozilima. Low Emission Vehicles Business Unit, kako je ovaj odjel nazvan, trebao bi s elektrifikacijom game vozila početi 2019. godine, s ciljem da do 2025. godine električna vozila postoje u svim segmentima poslovanja PSA grupe i u svim markama pod kojima se njihova vozila prodaju (Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall).

Osim ciljeva koji se tiču uvođenja električnih automobila u ponudu, nova će divizija biti zadužena i za ostvarivanje održivog razvoja i dobiti u ovom segmentu, te za smanjivanje ukupne emisije stakleničkih plinova u poslovanju Grupe – a sve u skladu s globalnom strategijom koju je donijela uprava, piše Bug.hr.

PSA trenutačno paralelno razvija dvije zajedničke modularne platforme za električne automobile na kojima bi se moglo izraditi po nekoliko različitih vozila.

Ovaj je koncept u razvoju već dvije godine, a sada su u kompaniji očito zaključili kako je potrebno osnovati i zasebnu diviziju koja bi trebala nagodinu lansirati prve električne modele – te nakon toga ubrzati elektrifikaciju njihove ponude vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close