Strpljenja

Prvomajski praznici donose gužvu na cestama

AutoMoto / Flash | 28. 04. 2017. u 11:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na cestama u Bosni i Hercegovini, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prijelazima.

Najveće gužve se očekuju na jugu BiH, posebno na graničnim prijelazima Doljani i Bijača. Podsjećaju se vozači da osim ova dva prijelaza mogu koristiti i prijelaze Gabela Polje, Crveni Grm ili Orah.

Ukoliko putujete u Dubrovačku regiju tu su i granični prijelazi Čepikuće i Ivanica.Također, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Izačić, Velika Kladuša, Orašje i B. Rača.

Sve one koji putuju u inozemstvo podsjeća se da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (zeleni karton, prometnu i vozačku dozvolu, kao i putovnicu).

Osim već spomenutih dokumenata, ukoliko niste vlasnik vozila, a putujete van granica BiH, obavezni ste posjedovati i međunarodnu dozvolu za upravljanje tuđim vozilom, koju izdaje BIHAMK.

Vozači koji putuju u Hrvatsku napominju se da je za ulazak u Hrvatsku obavezno posjedovanje putovnice, dok u Srbiju i Crnu Goru odrasli mogu ući sa osobnom iskaznicom, a djeca moraju imati putovnicu.

Vozači teretnih motornih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz prometa, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Za sve detalje oko planiranja putovanja, kao i savjete, obratite se Informativnom centru BIHAMK-a, putem telefona 1282.

 

Kopirati
Drag cursor here to close