Nije puno preš'o

Prva ruka: Prodaje se očuvani Bentley koji je vozila britanska kraljica

Luksuzni automobil povučen je iz kraljičina voznog parka 2015. godine i prešao je tek nešto više od 4000 kilometara.
AutoMoto / Flash | 26. 04. 2021. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Salon automobila Bramley Motor Car nedaleko od Guildforda u Surreyu prodaje izvrsno očuvani zeleni Barnato Bentley Mulsanne, male kilometraže, čija je prethodna vlasnica bila - engleska kraljica.

Luksuzni automobil povučen je iz kraljičina voznog parka 2015. godine i prešao je tek nešto više od 4000 kilometara, piše Daily Mail.

Činjenica da se u Bentleyu vozila kraljica povećava mu cijenu. Sličan automobil kojim se Elizabeta II. vozila tek povremeno nudi se za 80.000 funta, a ovaj bi okvirno mogao dosegnuti i iznos od 200 tisuća funta.

Direktor marketinga salona Bramley, Jack Morgan-Jones Daily Mailu je kazao da im se "posrećilo jer su dosad u prodaji imali nekoliko kraljevskih automobila.

"Prošle smo godine prodali Range Rover u kojemu je princ Philip vozio američkog predsjednika Baracka Obamu za vrijeme njegova posjeta Britaniji", ističe.

Kraljičin je Bentley jedinstven, no u osnovi se ne razlikuje od ostalih sličnih Mulsannea, osim što ga je vozilo Njezino kraljevsko veličanstvo.

Kraljica u sklopu aktualnog voznog parka Buckinghamske palače navodno posjeduje tri Rolls-Roycea, tri Daimlera i dva Bentleyja, no još je nekoliko voznih parkova na njezinim ostalim imanjima.

''Bentley koji upravo nudimo na prodaju kraljica je koristila za prijevoz po glavnome britanskom gradu između 2013. i 2015. godine.

Jedinstven je jer je dugačak pet i pol metara, što je metar više od standardnog Bentleya ovog tipa i nikad nije imao registarsku tablicu'', dodaje Jack Morgan-Jones, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close