Minika 115

Spomenik Mercedesu će se praviti od imotskog kamena, u prirodnoj veličini

Spomenik Mercedesu mogao bi pod poznatu imotsku kostelu
AutoMoto / Flash | 23. 02. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imoćani se nisu šalili kada su objelodanili da će podignuti spomenik automobilu, legendarnom Mercedesu, prvi takav u Europi, možda i u svijetu. Iako ih već mnogi uspoređuju s tim kultnim automobilom, većina je bila skeptična da će to i realizirati.

No vrijedni članovi Oldtimer kluba Imotski sa svojim poduzetnim predsjednikom Ivanom Topićem Notom radili su u tišini i  konačno u utorak su izišli sa završnom skicom budućeg spomenika, piše Radio Imotski.



Rad je to nadarenoga umjetnika i poznatoga građevinara Mislava Rebića. Mercedes „Minika 115“ bit će isklesan od imotskog kamena u prirodnoj veličini. Upravo tom tipu ove godine je i pedeseti rođendan od prvog izlaska iz tvornice, a i najveći broj Imoćana upravo vozi tu popularnu sto petnaesticu. Spomenik će se financirati od donacija, a ime svakog donatora bit će, kako kaže Nota, zlatnim slovima ispisano na posebnoj ploči uz spomenik.

Otvoren je i natječaj za donacije i za izvođača radova. Postoje tri ideje za lokaciju, ali je najizglednija ona pod starom kostelom na starom imotskom kolodvoru s kojega je kretala vojska Imoćana put njemačkih bauštela.

Kopirati
Drag cursor here to close