Oprez

Prometni kolaps u dijelovima BiH

Na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) zbog nekoliko teretnih vozila koji stoje, jer nemaju adekvatnu zimsku opremu, prometovanje je usporeno.
AutoMoto / Flash | 11. 02. 2019. u 13:45 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne prometovanje je otežano, zbog novih snježnih padalina. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja, priopćeno je danas iz BIHAMK-a.

Na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) zbog nekoliko teretnih vozila koji stoje, jer nemaju adekvatnu zimsku opremu, prometovanje je usporeno.

''Apeliramo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalim područjima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz'', priopćeno je.

Zbog popriječenog teretnog vozila na dionici M-18 Semizovac - Olovo u mjestu Bakići na snazi je obustava prometa.   

Na planinskom prijevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) zbog nekoliko teretnih vozila koji stoje, jer nemaju adekvatnu zimsku opremu, prometuje se naizmjenično-jednom trakom.    

Zbog novih snježnih padalina otežano se prometuje u centralnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni.  Posebno se skreće pažnja na dionice preko planinskih prijevoja. 

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava prometa na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close