Najveće tržište

Proizvodnja Smarta ide u Kinu

Glavna prodaja se očekuje u Kini koje je inače i najveće automobilsko tržište u svijetu.
AutoMoto / Flash | 18. 01. 2020. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska automobilska kompanija Geely preuzela je 50 posto udjela u brendu Smart od Daimlera. Zajedno će proizvoditi male gradske automobile, koji će ubuduće imati isključivo električni pogon.

Za mnoge koji posjeduju Smart vozila u Srbiji dobra je vijest da će moći još bar 15 godina da imaju tehničku podršku za sadašnja vozila preko ovlaštene mreže Mercedesa, prenosi RTS. Međutim, novi električni Smartovi imat će izdvojenu prodaju i servis, prenosi B92.

Novi električni modeli stižu od 2022. godine. Mercedes-Benz će voditi računa o dizajnu i stilu budućih modela, a Geely će voditi sektor za inženjering, javljaju Nezavisne.

"Neće biti razlike u kvalitetu, idemo na premijum brend koji će i po standardu plastike i standardu elektro komponenti biti na visokoj svjetskoj razini", kaže Ola Kalenius iz Daimlera.

Glavna prodaja se očekuje u Kini koje je inače i najveće automobilsko tržište u svijetu.

"Imamo ambiciozne planove za proizvodnju od 100.000 do 350.000 malih gradskih automobila. Godišnje to će biti veliki profit i za Mercedes ali i za Geely", tvrdi Li Šufu iz te kineske kompanije.

Do lansiranja novih modela 2022. godine, sadašnji Smart automobili nastavljaju da se proizvode u Daimlerovim pogonima u Francuskoj i Novom Mestu u Sloveniji, ali samo u verzijama sa električnim pogonom.

Kopirati
Drag cursor here to close