Polako!

Preporučuje se oprezna vožnja zbog moguće poledice i učestalih odrona

Na magistralnoj cesti M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen promet u tunelu Kalovita Brda i prometuje se obilaznicom u neposrednoj blizini.
AutoMoto / Flash | 16. 11. 2017. u 16:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se prometuje po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku, dok mjestimično ugaženog snijega ima na magistralnoj cesti M-15 Glamoč-Mlinište. Upozorava se na moguće nailaske na poledicu, kao i na učestale odrone, te se preporučuje maksimalno oprezna vožnja.

Vidljivost je smanjena zbog magle ili niske naoblake, a izdvajaju se magistralne ceste M-5 Ripač-Vrtoče, M-5 Travnik-Donji Vakuf i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf. 

Na magistralnoj cesti M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen promet u tunelu Kalovita Brda i prometuje se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog deminiranja terena na magistralnoj cesti M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.  

Od ostalih cesta s aktualnim radovima izdvaja se magistralna cesta M-17 lokalitet Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalne ceste R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.  

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim prometa i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close