Slaba prodaja

Prekid proizvodnje u Maseratiju

LMC Automotive predviđa Maseratijev pad od 25% na svega 12.217 primjeraka u zadnjem kvartalu.
AutoMoto / Flash | 26. 12. 2017. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Maseratijeve tvornice ostaju zatvorene sve do polovice siječnja.

Talijanski proizvođač luksuznih automobila prisiljen je uslijed slabe prodaje i dalje produžiti prekid proizvodnje. Talijanski pogoni startat će s radom tek nakon 15. siječnja, javlja Automotive News Europe.

I dok tržište luksuznih modela bilježi rast, a posebno u SUV segmentu, u Maseratiju se ne mogu riješiti ni postojećih zaliha. Tvornica u Grugliascu u kojoj se sklapaju Ghibli i Quattroporte ostat će zatvorena punih mjesec dana. Prošle godine tvornica je tijekom božićnih blagdana bila zatvorena nešto manje, "tek" tri tjedna.

Posebno iznenađuje da će i tvornica u Mirafioriju biti zatvorena. Tamo se proizvodi SUV model Levante, a proizvodnje neće biti od 20. prosinca do 15. siječnja, prenosi Index.hr. Tvornica u Modeni gdje se sklapaju vremešni GranTurismo i GranCabrio zatvorena je od 15. prosinca, a strojevi se neće paliti do 8. siječnja.

Vlasnik Maseratija, Fiat Chrysler Automobiles, kao ni predstavnici Maseratija nisu komentirali ove odluke.

Predstavnici sindikata jasno vide kuda sve to vodi. Najkraće rečeno, pad prodaje na kineskom tržištu glavni je uzrok problema, a sve to će usporiti investicije u nove modele.

Maserati će ove godine proizvesti 43.000 automobila, neznatno više u odnosu na godinu prije. Prodaja Maseratija u prvih 9 mjeseci ove godine porasla je čak 40% na 35.500 primjeraka, a zatim je uslijedila stagnacija i pad.

LMC Automotive predviđa Maseratijev pad od 25% na svega 12.217 primjeraka u zadnjem kvartalu. Pritom će proizvodnja Levantea pasti čak 44%. Nimalo čudno s obzirom na to da se Levante nije proizvodio 24 od mogućih 61 radni dan.

Sve u svemu, nastavi li se ovako, Maserati neće uspjeti postići proizvodnju od planiranih 75.000 automobila godišnje, a onda neće biti niti novih modela kao što su najavljeni Alfieri coupe i kompaktni SUV na bazi Stelvia.

Kopirati
Drag cursor here to close