'Avioni, kamioni'

Predstavljen novi Tesla Roadster koji do stotke ubrzava 1,9 s

"Moći ćete putovati od Los Angelesa do San Francisca i nazad, brzinom autoceste, bez punjenja. Poanta toga je zadati žestok udarac vozilima na fosilna goriva", rekao je Musk.
AutoMoto / Flash | 18. 11. 2017. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla Inc. pripremila je u petak spektakl predstavivši novi kamion na električni pogon, te sportski automobil Roadster vrijedan 200 tisuća dolara za koji je izvršni direktor tvrtke Elon Musk rekao da će biti najbrži serijski proizvedeni automobil u povijesti.

Ubrzanje od 0-96 km/h? 1,9 sekundi. Maksimalna brzina? Veća od 400 km/h. Četvrt milje? 8,9 sekundi. Autonomija? 996 km! Skoro 1.000 km s jednim punjenjem u automobilu koji je brži od svega što danas postoji i koji ima četiri sjedala!?

Zvuči kao znanstvena fantastika, no Elon Musk tvrdi kako je sve ovo moguće zahvaljujući bateriji od 200 kWh, pogonu na sva četiri kotača i okretnom momentu od 10.000 Nm kod nasljednika prvog Teslinog automobila modela Roadster.

Početna cijena za ovo čudo je 200.000 dolara, što je, obzirom na performanse - bagatela. Ovaj put Tesla za rezervaciju traži 50.000 dolara.

Musk nije otkrio cijenu za Semi, niti kako i gdje će se ta dva nova modela proizvoditi, no najavio je da će se kamion početi proizvoditi 2019., a da će Roadster na cestama biti godinu kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close