Los Angeles Auto Show

Predstavljen novi CLS, novo lice Mercedesa

Primjetna je veća doza elegancije, posebno u unutrašnjosti koja moderne tehnologije uvodi uz strogo poštovanje visokih standarda luksuza i dobrog ukusa.
AutoMoto / Flash | 30. 11. 2017. u 08:51 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes-Benz je na Los Angeles Auto Showu predstavio novu elegantnu sportsku klasu CLS.

 Očekivano, coupeovska linija koju je Mercedes i uveo u svijet limuzina je zadržana, a automobil je sada dobio potpuno novu prednji kraj, i to ne u okviru modela, već cjelokupne game.

Potpuno novi dizajn svjetala preuzet će s vremenom i ostatak game, počevši od nove A klase.

Primjetna je veća doza elegancije, posebno u unutrašnjosti koja moderne tehnologije uvodi uz strogo poštovanje visokih standarda luksuza i dobrog ukusa.

Svi su modeli Mercedesa CLS opremljeni novim motorima: sa šest ili četiri cilindra u redu, u dizelskoj i benzinskoj verziji.

Na početku prodaje novi CLS bit će dostupna tri motora sa šest cilindara i to CLS 350 d 4MATIC (210 kW/286 KS, 600 Nm; potrošnja goriva pri mješovitoj vožnji od 5,6 l/100 km, emisije CO2 pri mješovitoj vožnji 148 g/km), CLS 400 d 4MATIC (250 kW/340 KS, 700 Nm; potrošnja goriva pri mješovitoj vožnji od 5,6 l/100 km, emisije CO2 pri mješovitoj vožnji 148 g/km) i CLS d 450 4MATIC (270 + 16 kW/367 KS + 22 KS; potrošnja goriva pri mješovitoj vožnji od 7,5 l/100 km, emisije CO2 pri mješovitoj vožnji 178 g/km).

Sportski model CLS ima i svoju udobnu stranu koja uključuje ovjes s funkcijom regulacije „AIR BODY CONTROL”, komande za veću udobnost „ENERGIZING” i najnovija generacija infotainment sustava s funkcijom „In-Car-Office”, s mogućnošću povezivanja pametnih telefona putem portala Mercedes-Benz Link plus dodatna opcija bežičnog punjenja. Dodirna podloga na središnjoj konzoli daje taktilne i akustične povratne informacije prilikom rukovanja brojnim praktičnim funkcijama i postavkama.

Standardna oprema modela CLS je bogata, a treba napomenuti LED prednja svjetla visokih performansi, 18 inčne naplatke kotača od lake legure s kombiniranim gumama, sustav za zadržavanje u prometnom traku, sustav za pomoć pri regulaciji brzine, 12,3 inčni zaslon multimedijskog sustava, ukrasno osvjetljenje u unutrašnjosti, uključujući osvijetljene uvodnike zraka, usluge Mercedes me connect i komunikacijski modul sa značajkom LTE.

Dinamički postavljen čelični ovjes za udobnu vožnju u osnovnoj je opremi. U dodatnoj je opremi dostupan ovjes „DYNAMIC BODY CONTROL” koji ima osnovnu sportsku postavku i uključuje mogućnost neprekidne regulacije amortizacije na prednjoj i stražnjoj osovini. Načini vožnje dostupni za odabir su „Comfort”, „Sport” i „Sport+”. Na zahtjev kupca, kako piše Vidiauto.com, dostupan je i zračni ovjes „AIR BODY CONTROL” s poboljšanim i prilagodljivim sustavom amortizacije. Vozač može birati karakteristike vozila od udobnih do sportskih putem prekidača za odabir načina vožnje.

Cijene za novi Mercedes-Benz CLS još nisu poznate, a objavit ćemo ih čim će biti dostupne.

Kopirati
Drag cursor here to close