Nova verzija električne zvijeri

Predstavljen Hummer EV SUV

Hummer je prošle godine predstavljen u svom električnom izdanju kao pickup, a GM je ovaj tjedan najavio i njegovu SUV verziju.
AutoMoto / Flash | 05. 04. 2021. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine GM je najavio povratak legendarnog Hummera, no ovog puta u električnom ruhu, što je još jedan od znakova velike promjene na tržištu automobila na kojem bi vozila s električnim motorima s vremenom trebala dominirati u odnosi na benzince i dizelaše.

Kompanija do 2025. planira uložiti oko 27 milijardi dolara u elektrifikaciju te do tada predstaviti čak 30 novih modela koje će pokretati električni motori.

Nije teško pretpostaviti da će upravo Hummer biti perjanica njihove ponude e-vozila te predstavljeni pickup (čija masovna proizvodnja počinje krajem ove godine) dolazi sa snažnim motorom, izdržljivom baterijom te nekim specifičnostima poput tzv. crab walka, odnosno mogućnosti pomicanja sva 4 kotača tako da se vozilo pri manjim brzinama može kretati i - dijagonalno, a moguće ga je dodatno povisiti od tla kako bi se izbjegle prepreke.

Video: YouTube

Ovaj tjedan Hummer je najavio još jednu električnu verziju svoje legende na 4 kotača - Hummer EV SUV koji, za razliku od pickupa, dolazi sa zatvorenim stražnjim dijelom, no dijeli slične opcije poput dijagonalnog kretanja, javlja Zimo.

Prva verzija SUV-a nazvana Edition 1 na tržištu se očekuje početkom 2023. godine po cijeni od 105 tisuća dolara, odnosno 110 za verziju s off-road paketom opreme.

Dolazi s tri motora ukupne snage 830 KS, do 60 milja na sat (96 km/S) može ubrzati samo za 3,5 sekundi (što je za pola sekunde sporije od pickupa), uz solidan doseg od oko 480 kilometara i podršku za brzo punjenje baterije (300kW).

Nakon prvog izdanja Hummera EV SUV-a, na tržištu će se pojaviti nove verzije koje će imati motore manje ukupne snage, ali i manju cijenu.

Tako će se tijekom proljeća 2023. pojaviti model s motorima snage 650KS po cijeni od 90 tisuća dolara, a tijekom proljeća 2024. model sa slabijom baterijom i dosegom od 400 km, no i još nižom cijenom od 80 tisuća dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close