driving home for...

Praznici nam stižu: Pojačan promet na ulazima u BiH

AutoMoto / Flash | 23. 12. 2016. u 13:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U južnim krajevima Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete, dok se u ostalim krajevima zemlje, zbog veoma niskih temperatura, poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale sitnije odrone. Savjetuje se opreznija vožnja i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni putevi M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima na sjeveru BiH. Izdvajaju se granični prijelazi Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Donja Gradina gdje se za sada čeka oko 1 sat, kao i GP Velika Kladuša gdje su zadržavanja od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tijekom dana prometuje usporeno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close