Vozači mogu odahnuti

Potvrđeno: Nova kamera u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom

Vozači koji prolaze magistralnom cestom kroz Široki Brijeg mogu odahnuti jer je nova kamera u fazi testiranja te nije uvezana s policijom.
AutoMoto / Flash | 04. 12. 2019. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova kamera za nadzor vozila, postavljena 23. studenoga 2019. godine, na Obilaznoj cesti u Širokome Brijegu nije uvezana s policijom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, riječ je o uređaju SMARTEYE ST-1 za nadzor vozila u pokretu koji istovremeno prati brzinu čak 32 vozila u pokretu te snima registracijske oznake i šalje ih u kontrolni centar.

Foto: Bljesak.info / Nova kamera za nadzor vozila na širokobriješkoj Obilaznoj cesti

''Sve'' snima

''Po potrebi, kamera svojom visokom rezolucijom se može koristiti za istovremeno bilježenje drugih prometnih prekršaja tipa vožnja bez sigurnosnog pojasa, nedopušteno korištenje mobitela, nedopuštena pretjecanja i tako dalje'', rekli su za Bljesak.info iz Uprave MUP-a ŽZH.

Uređaj je postavljen od strane ovlaštenog distributera tvrtke Polcam Systems Sp. z.o.o. te ima sve potrebne certifikate i odobrenja od ovlaštenih institucija u Bosni i Hercegovini.

Vozači neće dobiti kazne

''Uređaj je postavljen u svrhu testiranja kako bi vidjeli odgovara li potrebama Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH i posjeduje li tehničke karakteristike koje smo gore naveli te isti nije uvezan sa sustavom Uprave policije MUP-a ŽZH. Testiranje uređaja će se vršiti do kraja prosinca 2019. godine, a svi podaci koje uređaj pohrani će biti uništeni, a za građane neće biti nikakvih sankcija'', objašnjavaju za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Foto: Bljesak.info / Nova kamera za nadzor vozila na širokobriješkoj Obilaznoj cesti

Ukoliko uređaj zadovolji potrebe policije, MUP će krenuti u nabavku takvog uređaja.

''Nakon završenog testiranja ovog uređaja, sačinit će se analiza i ukoliko, sukladno potrebama i tehničkim karakteristikama, ovaj uređaj zadovolji te se ocijeni potrebitim, krenut će se u nabavku takvog uređaja sukladno zakonskim propisima o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni'', zaključili su iz Uprave MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close