NAPOKON!

Potpuno otkriven BMW 8 - Nakon dva desetljeća ponovo na sceni

BMW Coupe Serije 8 se nakon skoro dva desetljeća odsutnosti konačno vraća na scenu!
AutoMoto / Flash | 19. 06. 2018. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coupe sa dvoja vrata je prvi od tri različita dizajna automobila, ako računamo da će do kraja iduće godine doći i Gran Coupe s četiri vrata te kabriolet.

BMW serije 8 stiže kao suparnik za sve. Od Mercedesa S-Class Coupe do Aston Martina i modela DB11.Nova 'osmica' nije samo skraćena verzije luksuzne BMW-ove serije 7. Coupe dobiva jedinstveno podvozje, ovjes i pogonski sklop, dok je tehnologija posuđena iz tvrtke GTE Le Mans raštrkana po cijelom automobilu.

Foto: PR   / BMW Coupe Serije 8 se nakon skoro dva desetljeća odsutnosti konačno vraća na scenu!

U razgovoru za prestižni automobilski magazin 'Auto Express', produkt menadžerica BMW Serije 8 Sarah Lessmann kazala je kako su na ovom projektu počeli raditi s ciljem razvoja sportskog automobila, a ne produkcije sportskog automobila. "Prva stvar s kojom smo počeli raditi na projektu bio je razvoj sportskog automobila, a ne sportski automobil. Serija 8 donosi savršene performanse kao i novi osebujni dizajn" kazala je Sarah.

BMW se ponosi proporcijama automobila, osobito izduženog poklopca motora, stražnje siluete kabine i mišićavih stražnjih 'bokova', dok krov od karbonskih vlakana smanjuje težinu. Serija 8 duga je 4,843 mm, široka 1,902mm i visoka 1,341mm.

Za početak će biti dostupna dva motora: jedan dizel s oznakom 840d i benzinac oznake M850i. Dizel će biti trolitreni šest-cilindarski motor koji razvija 320 konjskih snaga i 680Nm okretnog momenta.

M850i bit će pogonjen s 4,4 litrenim twin-turbo V8 motorom koji razvija 530 konjskih snaga te 700Nm okretnog momenta. BMW kaže da će od 0-199 kilometara na sat ova mrcina stići za 3,7 sekundi dok je brzina ograničena na 250 kilometara na sat.

Foto: PR   / BMW Coupe Serije 8 se nakon skoro dva desetljeća odsutnosti konačno vraća na scenu!

Obe verzije dolaze u kombinaciji s BMW-ovim xDrive adaptivnim pogonom na sve kotače te automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa.

"Kada govorite o segmentu luksuznih automobila, govorite o dvije knjige - s jedne strane imate eleganciju, a as druge strane imate sportski" dodala je Sarah Lessmann.

Foto: PR   / BMW Coupe Serije 8 se nakon skoro dva desetljeća odsutnosti konačno vraća na scenu!

Kao standard, ovaj automobil će imati aktivno upravljanje na stražnjim kotačima,. ograničeni diferencijal proklizavanja na stražnjoj osovini i sportski ispušni sustav.

Serija 8 također je prva BMW-ova serija koja predstavlja novu generaciju iDrive Infotainment tvrtke kojoj se pristupa putem zaslona od 10,25 inča. Sustav i dalje upravlja iDrive kontrolerom na središnjoj konzoli. Sadrži 20GB prostora za pogranu, Bluetooth i WiFi.

Foto: PR   / BMW Coupe Serije 8 se nakon skoro dva desetljeća odsutnosti konačno vraća na scenu!
Kopirati
Drag cursor here to close