Četvrta generacija

Potpuno novi Ford Focus uhvaćen bez kamuflaže

Četvrta generacija Ford Focusa hatchback uočena je tijekom završne faze testiranja prije nego što u potpunosti bude predstavljena iduće godine.
AutoMoto / Flash | 16. 11. 2017. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzimajući dizajnerske smjernice iz potpuno nove Fieste, novi Focus dijeli svoju okomitu prednju masku i donji dizajn branika s Fiestom. Prednji dio ima nova LED svjetla s vodoravnom podjelom u središtu svake jedinice, slično kao na modernim Volvo automobilima.

Promjene novog Focusa čine potpuno odraslim i sofisticiranijim nego prije,  a iste promjene očekujemo vidjeti i u kabini. Najveći izvor kritike trenutni Focus je imao upravo tu, u kabini, te se od novog Focusa očekuje da će inspiraciju dobiti iz nove Fieste koja posjeduje visoko postavljeni infotainment sistem s ednostavnom instrument pločom, te s boljom završnom obradom materijala. Unutarnji prostor bi trebao doživjeti poboljšanje zahvaljujući dužem međuosovinskom razmaku, iako će temeljne vanjske dimenzije ostati bliske trenutnom Focusu.

Ford se nada da će s novim Focusom ponovo napraviti  hit među kupcima kao što su napravili s prve dvije generacije Focusa.

Paleta motora za novi Focus će se bazirati na trocilindričnim benzinskim motorima, iako će biti dostupne i četiri cilindrične benzinske i dizelske opcije. Očekuje se i ST verzija koja će konkurirati Golf GTI, te novom opasnom 'cestovnom trkaću' Hyundai i30N, ali detalji o ST zasad nisu poznati.

Kopirati
Drag cursor here to close