Supervision

Novi crossover Kia XCeed dobija potpuno digitalnu instrument tablu

Xceedova nova 12,3-inčna Supervision instrument tabla je stvorena kako bi omogućavala što jasnije i preglednije informacije.
AutoMoto / Flash | 12. 06. 2019. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi urbani crossover Kia XCeed krajem godine će kao prva Kia biti opremljen s potpuno digitalnom 12,3-inčnom Supervision instrument tablom.

Kia XCeed, čija premijera je najavljena za 26. lipnja, će ujesen kada počinje prodaja biti jedan od tehnološki najnaprednijih kompaktnih modela.

Napredna grafika i uvođenje i kod ostalih budućih modela

Emilio Herrera, izvršni direktor u Kia Motors Europe, rekao je: “Naša nova Supervision digitalna instrument tabla je tek jedna od brojnih novih tehnologija, koje ćemo ponuditi kod modela Kia XCeed. Nova tabla, koja pruža puno informacija, pogotovo kod bolje opremljenih izvedbi, igraće značajnu ulogu kod prikazivanja najbitnijih informacija vozaču na jasan i nenametljiv način. Novost će se prilagođavati ostalim Kijinim modelima, pošto tražimo nove načine za prikazivanje korisnih i nadasve bitnih informacija vozaču tokom vožnje.”

Novi ekran visoke rezolucije, stvoren za veću preglednost

Xceedova nova 12,3-inčna Supervision instrument tabla je stvorena kako bi omogućavala što jasnije i preglednije informacije. Digitalna tabla s ekranom visoke rezolucije (1920x720 piksela) je zamjena za klasični brojčanik brzine vozila i broj okretaja motora, koje možemo naći u Kijinoj trenutnoj ponudi game. Jedinstven ekran bez okvira uključuje kristalno izoštrenu grafiku, koja prikazuje brzinu vozila i broj okretaja motora, s brzim prikazom slika na sekundu, što omogućava brz odaziv i tečno davanje uputstava vozaču.

Foto: KIA PR  / Potpuno novi crossover Kia XCeed dobija potpuno digitalnu instrument tablu

Između dva digitalna brojčanika je multifunkcijski ekran, kojim vozač upravlja preko multifunkcijskog upravljačkog obruča. Vozač može koristiti uputstva za navigaciju (zavoj za zavojem) pregledno i direktno ispred sebe, kao i zvučne informacije, telefonske pozive i kontakte te detaljnije informacije o putovanju, npr. trenutnu i prosječnu potrošnju goriva. Sustav prikazuje i dijagnostička upozorenja i omogućava (pop-up ) obavještenja, koja se odnose na aktivne sigurnosne i asistencijske sustave, kao i prometne informacije uživo i navigaciju. Multifunkcijski središnji ekran takođe prikazuje savjete sustava za upozoravanje vozača na dekoncentriranost (DAW), koji vozaču savjetuje kada treba napraviti pauzu u slučaju prepoznavanje pospanosti.

Kada vozač parkira i ugasi motor novi brojčanici pokažu vozilo u pokretu i sažetak vožnje. To znači trajanje vožnje i pređenu razdaljinu, prosječnu potrošnju goriva i raspoloživi domet s postojećom količinom goriva.

Supervision instrument tabla je kod Xceeda na raspolaganju kao opcija, u zavisnosti od tržišta i specifikacije vozila. Zamjenjuje fizički brojčanik i 3,8-inčni mono-LCD ili 4,2-inčni kolor TFT LCD ekran, koji će biti raspoloživ s različitim nivoima opreme.

Grafika načina vožnje (Drive Mode)

Kao i ostali modeli iz ponude Ceeda i određene izvedbe Kia XCeeda ponudit će sustav za odabir načina vožnje (DMS). Vozači će moći skrojiti vozna svojstva po vlastitim željama, od normalnog do sportskog načina, a koji se drugačije odazivaju po pitanju upravljivosti, prijenosa i odaziva papučice gasa.

Novi Supervision digitalni brojčanici se s različitom grafikom prilagođavaju izboru načina vožnje. S promjenom u drugačiji način vožnje tabla pokazuje detaljnije informacije u skladu s odabranim načinom. U načinu Normal ekran nudi trenutnu potrošnju goriva i klasični brojčanik za brzinu vozila i broj okretaja motora, kao i dodatne informacije o putovanju. S promjenom u način Sport sustav nudi izrazitiji prikaz brzine vozila i broj okretaja motora, s većim brojevima trenutne brzine i broja okretaja u minuti. Nebitne informacije su u načinu Sport sakrivene, jer je cilj smanjiti vizualne smetnje.

Digitalne armaturne ploče budućnosti

U razvoju digitalne instrument table Kia testira svoje buduće tehnologije u vozilu. Digitalni brojčanici su ključni dio vladanja podacima i prikaza informacija iz različitih izbvora. Novi sistem znači da je Kia dobro obavila svoj posao u prikazivanju najsavremenijih sigurnosnih i pogonskih tehnologija na ekranima u kabini.

Grafika instrument table je idealna za prikazivanje detaljnijih informacija, koje se odnose na elektrificirane pogone, koje možemo naći u sve većem broju modela Kia. Digitalna tabla će se ubuduće prilagođavati prikazivanju ekonomičnijeg načina vožnje i putnih informacija, a čak i prikazivati protok energije između baterijskog sklopa i elektromotora. Digitalni ekran će nuditi i jedinstvenu vizuelno vezu do ekonomičnog načina vožnje, koji možemo naći u nekim Kijinim modelima. Kijina nova instrument tabla će u skoroj budućnosti biti u ponudi kod blagih hibrida, klasičnih i plug-in hibrida te električnih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close