Na obali Atlantika

Potonuo brod s 2.000 Porschea i Audija

Porsche će opet pokrenuti proizvodnju rijetkoga modela 911 GT2 RS jer su u nesreći potonula i četiri takva primjerka, od ukupno tisuću proizvedenih.
AutoMoto / Flash | 20. 03. 2019. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski brod ''Grande America'', s kontejnerima, zapalio se i potonuo prošloga tjedna na francuskoj atlantskoj obali. Srećom, sva se posada sigurno evakuirala, ali je više od 2.000 automobila potonulo s brodom. Većina njih su bili različiti Audiji, a na brodu je bilo i 37 Porschea.

Iako su na brodu bili skupocjeni automobili poput klasičnih Porschea te Audija RS4 i RS5, čini se da to nije najveća šteta. Naime, potonula su i četiri Porschea 911 GT2 RS. A potkraj veljače završena je njihova limitirana proizvodnja pa će Porsche morati opet pokrenuti proizvodne trake da bi ih nadoknadio, piše Autostart.

Podsjetimo, Porsche 911 GT2 RS pokreće 3,8-litreni biturbo bokser motor koji razvija 700 konjskih snaga i 750 Nm okretnoga momenta. S obzirom na snagu i masu od 1470 kilograma, ovaj automobil stiže do 'stotke' za 2,8 sekundi. No takva zabava i košta pa je početna cijena ovoga modela 285 tisuća eura, a proizvedeno je samo tisuću primjeraka.

''Potvrđujemo činjenicu da je 37 novih automobila, na putu iz Hamburga u Santos u Brazilu, bilo na brodu Grande America koji je zadesio pomorski incident u blizini obale Brest u Francuskoj. Ondjje su bila i četiri primjerka 911 GT2 RS. Posebnom odlukom i u nakani da pokaže predanost svojim cijenjenim brazilskim kupcima, Porsche je osigurao da se te jedinice reproduciraju redoslijedom kojim su izvorno potvrđene'', navedeno je priopćenju Porschea Brasil, prenio je Autostart.

Kopirati
Drag cursor here to close