15,5 %

Porsche povećava udio u tvrtki Rimac Automobili

U lipnju 2018. proizvođač sportskih automobila sa sjedištem u Stuttgartu kupio je 10-postotni udjel u Rimacu. Porsche sada jača uspostavljeno partnerstvo.
AutoMoto / Flash | 06. 09. 2019. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porsche je povećao svoj udio u tehnološkoj i sportskoj tvrtki Rimac Automobili na 15,5 posto.

U lipnju 2018. proizvođač sportskih automobila sa sjedištem u Stuttgartu kupio je 10-postotni udjel u Rimacu.

Porsche sada jača uspostavljeno partnerstvo. Hrvatska tvrtka razvija i proizvodi dijelove za pokretanje elektromobilnosti, a također proizvodi i super sportske automobile na električni pogon.

Porsche je pokrenuo razvojno partnerstvo s Rimacom na poziciji kampanje za električnu mobilnost.

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac. Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a.

"Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos. Tek smo na početku našeg partnerstva, a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju “win-win” za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close