NOVO!

Porsche je u Šangaju predstavio Novog Macana

Zahvaljujući optimiziranoj šasiji, Novi Macan zadržava svoj iznimni status sportskog vozila u kompakt SUV segmentu.
AutoMoto / Flash | 25. 07. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Porsche je u Šangaju predstavio Novog Macana.  Ovaj izuzetno uspješni kompaktni SUV je sada znatno unaprijeđen po pitanju  dizajna, komfora, povezivosti i vozne dinamike, pri tome dozvoljavajući Macanu da ostane sportska perjanica u svom segmentu.

Novi Macan je vjeran Porscheovom dizajnerskom DNS-u sa trodimenzionalnim LED svjetlima nazad. Prednja LED svjetla sada dolaze u serijskoj opremi, a najznačajnije promjene nalaze se u unutrašnjosti vozila i obuhvataju 11-inčni touchscreen monitor novog Porsche Communication Management sistema (PCM), redizajnirane i repozicionirane ventilacijske otvore, te sportski GT mjenjač viđen na Porscheu 911, dok PCM sistem nudi nove digitalne funkcije poput inteligentne glasovne kontrole i online navigacijski sistem u serijskoj opremi.

Zahvaljujući optimiziranoj šasiji, Novi Macan zadržava svoj iznimni status sportskog vozila u kompakt SUV segmentu.

Priča o Macanu je priča o uspjehu. Spoj tipičnih Porscheovih performansi u svim uslovima vožnje i visok stepen praktičnosti u svakodnevnoj vožnji oduševljavao je kupce od samog početka.

Od 2014. godine do danas  isporučeno je 350.000  jedinica, od čega 100.000 na kineskom tržištu gdje je i predstavljen redizajnirani kompaktni SUV. Prezentirani model će biti dostupan samo na kineskom tržištu, dok će druge izvedbe postepeno biti lansirane do kraja godine.

Novi redizajnirani Macan će bosanskohercegovačkim  kupcima biti dostupan u prosincu.

Kopirati
Drag cursor here to close