Dosta

Porsche izbacuje dizelske motore iz ponude!

Taj potez jasan je znak da Porsche smatra da je budućnost u benzincima i hibridnim vozilima.
AutoMoto / Flash | 21. 02. 2018. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U izjavi za "EVO" automobilski magazin, glasnogovornik Porschea je kazao: "Dieselovi motori tradicionalni igraju podređenu ulogu u Porscheu. Porsche ne razvija ili stvara dizelske motore. Trenutno se smanjuje potražnja za dizelskim motorima, dok se interes za hibridne i benzinske motore značajno povećava".

Porsche trenutno provodi tekuće konzultacije s vlastima u vezi s drugim softverskim ažuriranjima, a napravljene su i izmjene u planiranju proizvodnje. Završetak proizvodnje za Macan S Diesel je 15. veljače 2018. godine. Odluka znači da su sve narudžbe za tip vozila Macan S Diesel već uklonjene iz proizvodnog programa.

Porsche je 2010. godine predstavio svoj prvi cestovni automobil s dizelskim motorom s faceliftom svoje prve generacije Cayenne, a nakon toga, šef Wendelin Wiedeking izjavio je da više nikad neće bit Porsche s dizelskim motorom. S Macan S modelom proizvodnja automobila s dizelskim motorima je završena. U novoj Panameri i cayennu dizel motor uopće nije ponuđen, unatoč prethodnim generacijama automobila koji su imali veliki uspjeh s V6 i V8 turbo-diesel motorima. Porsche je s dizelima završio!

 Trenutno, jedini hibridni model koji je u ponudi jeste Panamera.

 

Kopirati
Drag cursor here to close