VOZILI SMO

Porsche Experience 2018: Preko 3 tisuće konja na putu prema Vlašiću

Novinari portala Bljesak.info našli su se među odabranima za ovogodišnji Porsche Experience. Sami pogled na karavanu ostavljao je bez daha
AutoMoto / Flash | 19. 09. 2018. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Porsche Experience" novo je ime jedinstvenog eventa, automobilske karavane koja broji više tisuća konjskih snaga, a koju organizira kompanija Porsche BiH. Porsche Experience proteklih 12 godina održavao se pod nazivom Porsche Road Tour.

Novinari portala Bljesak.info našli su se među odabranima za ovogodišnji Porsche Experience. Sami pogled na karavanu ostavljao je bez daha. CAYMAN GTS  sa 365 KS u Miami Blue boji koja i pod sivim nebom Sarajeva ostavlja bez daha, Targa 4S jedan od najljepših kabriolet verzija ikada sa 420 KS, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport-Tourismo sa 680 konjskih snaga i 10-klipnim kočionim čeljustima naprijed!!! Kočione čeljusti su veličine jedne felge 17-ske! Zatim Carrera Turbo S sa  580KS i poznatim 3,8 litarskim turbo motorom, Macan Turbo sa Perfomance paketom broji 440 K, te Cayenne Turbo sa 550KS.

 U karavani su se našla i dva Porsche instruktora Andre D'Cruze i Paul Robinson koji su prisutnima bili na raspolaganju za sva pitanja o automobila te savjetima. Sve osim moda 'Sport+' je bilo dozvoljeno od strane instruktora uz naravno poštivanje zakona i sigurnosti u prometu, a poštivali smo koliko smo mogli, ne rijetko prelazeći dozvoljenu brzinu, ali pst. Valjda će proći bez "plave". 

 Od Sarajeva do Vlašića karavana se kretala pod policijskom pratnjom te smo tek po izlasku na autoput mogli osloboditi preko tri tisuće konjskih snaga, što bi bila ukupna snaga ovih šest automobila. Opisivat osjećaj u Porsche Targi 4S vozeći se X20 kilometara na sat spuštenog krova je nemoguće.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2018. 

Dovoljno je reći da osmijeh ne silazi sa lica. Nakon određenog broja kilometara prelazili bi u auto ispred sebe te smo tako imali priliku da oprobamo čitavu karavanu. Prelazak u Cayman GTS. Jedva ulazimo. Prostora nema baš pretjerano. Motor se nalazi točno iza vaše glave. Automobil stvoren za vožnju i jedan od automobila u kojem su novinari uživali najviše jer Cayman nosi najviše vozačkog duha. To je to.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2018. 

Idući automobil koji nas je čekao bio je 911 Turbo S sa 3,8 litarskim motorom i 580 konjskih snaga i čak 750 Nm. Do stotke juri za 2,9 sekundi a potegne do čak 330 kilometara na sat.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2018. 

Poslije 911-ske sjeli smo u Porsche Cayenne Turbo, automobil za koji mnogi kažu da je to 911 na visokim nogama. Moćni 4,0 litreni V8 twin turbo sa 550 KS u 770Nm u stanju je ispaliti ovaj glomazni SUV za 3,9 sekundi do 100 km/h. Cayenne Turbo serijski dolazi sa agresivnijim vanjskim izledom, 21 colnim točkovima te podesivim krovnim spojlerom. Poslije Cayenna, oprobali smo i najsnažnijeg 'tigra'. Macan Turbo sa Performance paketom i 440 KS. Što drugo očekivati od imena Porsche i oznake Turbo u istom imenu. Iako su ga neki na početku smatrali i govorili da to i 'nije baš neki Porsche', Macan je u svojoj najjačoj izvedbi pravi mali dragulj i zvijezda na cesti.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2018. 

Za sami kraj i vožnju do Sarajeva proveli smo u Porscheu modelu punog naziva Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, takozvani ubojica superautomobila. Automobil kojega je možda najteže svrstati u neku klasu. Porscheova PERJANICA, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Tourismo ima hibridni motor posuđen iz 918 Spydera sa 146 konja, dok benzinski agregat V8 biturbo ima cijelih 550 KS. Vozač na raspolaganju ima, 925 Nm obrtnog momenta!!! Udar snage pri punoj papučici gasa je nevjerojatan.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2018. 

 "Kompanija Porsche svake godine okuplja postojeće i potencijalne kupce kako bi prezentovala svoja vozila. S klijentima smo išli na dvodnevni put iz Sarajeva prema Mostaru, posjetili smo Ljubuški i vodopad Kravice, kao i Čapljnu, Počitelj i Blagaj, nakon čega je uslijedio povratak u Sarajevo. Jedan dio vozila sada ide u Makedoniju, dok drugi dio kreće na stazu Istanbul Park u Tursku", izjavio je Armin Mulović, brend menadžer marke Porsche za BiH.

U karavani su se našla i dva ‘domaća’ Macana, a svim sudionicima su podijeljeni certifikati za sudjelovanje na Porsche Experiencu, te omogućeno daljnje sudjelovanje na Porscheovim eventima poput «Porsche on Track » eventa i sličnih.

Kopirati
Drag cursor here to close