UH, kakav ljepotan!

Porsche Classic obnovio Carreru GT na zahtjev vlasnika

Porsche naravno nije štedio, pretpostavljajući da je vlasnik predao bianco ček.
AutoMoto / Flash | 13. 02. 2019. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 15 godina, ovom Porsche Carrera GT automobilu udahnut je novi život. Na zahtjev vlasnika, on ili ona je predala zahtjev Porscheu za punu restauraciju kako bi Carrera GT bila bolja nego kada je 'sišla s trake'. Porsche je u rezultate restauracije objavio u ponedjeljak.

Foto: Porsche Classic / Porsche Carrera GT - restaurirana od strane Porsche Classic 
Foto: Porsche Classic / Porsche Carrera GT - restaurirana od strane Porsche Classic 

Porsche naravno nije štedio, pretpostavljajući da je vlasnik predao bianco ček. Superautomobil je rastavljen do zadnjeg šarafa, te je svaki dio posebno pregledan i obnovljen, ili zamijenjen po potrebi. Motor i mjenjač su dobili potpuni remont.

Tvrtka Porsche Classic provela je 350 sati ručno brušeći i nanoseći svaku komponentu ugljičnih vlakana. Čak je i monokok od ugljičnih vlakana brušen i obnovljen.

Nije poznato koje je boje Carrera GT bila prije restauracije, ali vlasnik je automobil odlučio prefarbati superautomobil u Oak Green Metallic. Tu boju Porsche nije ponudio za ovaj automobil kada je ušao u proizvodnju prošlog desetljeća. Boja se prvi put pojavila 1970-ih godina, a na Carreri GT izgleda sjajno!

Carerra GT je također dobila i felge od 5 krakova izrađene od magnezija i obojane srebrnom i zlatnom bojom, s plavim središnjim 'čepom' na suvozačevoj strani i crvenim na strani vozača. Kotači su inspirirani retro BBS trkaćim felgama koji su također sadržavali zlatne žbice i srebrni okvir.

Foto: Porsche Classic / Porsche Carrera GT. restaurirana od strane Porsche Classic 
Foto: Porsche Classic / Porsche Carrera GT. restaurirana od strane Porsche Classic 

Dakle, Porsche je odlučio napraviti vanjske obruče od stvarnog srebra kako bi stvorio kromirani finiš. Kotači su također dobili zaštitni sloj kako bi zadržali srebro od oksidacije. Krakovi su u međuvremenu završili u boji zlata. Zlatna boja se provlači kako na kočionim čeljustima, tako i na svim vanjskim značkama. Volan je također obrađen a završio je sa ušivkom kombinacije zlatne i zelene boje na '12sati'.

Automobil je predan vlasniku na skupu u Porsche Experience Centru u Atlanti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close