Izvršni direktor nahvalio Matu

Porsche će surađivati s Rimcem na novoj jurilici?

U Porscheu razmišljaju o novoj jurilici koju bi pokretao isključivo električni motor, a kako ova kompanija ima udio u Rimac Automobilima, za pretpostaviti je da će da će se tehnologija za novi Porsche razvijati i u Svetoj Nedjelji.
AutoMoto / Flash | 25. 03. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porsche ima velike planove na tržištu električnih automobila, a kako bi ambiciozne planove pretvorili u stvarnost, sredinom prošle godine potpisali su partnerstvo Rimac Automobilima i Greypom te su kupili manjinski udio u kompaniji.

Već ove godine trebala bi početi prodaja prvog Porscheovog električnog automobila Taycan, nakon toga očekujemo Taycan Cross Country, a početkom sljedećeg desetljeća i novu verziju Macana koju će također pokretati električni motor, piše Zimo.co.

Foto: Bljesak.info / Rimac Automobili na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

Izvršni direktor kompanije Oliver Blume za Top Gear nedavno je govorio o budućem hiperautomobilu o kojem u Porscheu razmišljaju i koji će najvjerojatnije biti potpuno električno vozilo. Trenutačno nemaju koncept za takav automobil, no Blume kaže da će morati biti "najbolji na tržištu, s najboljim performansama".

Nije teško pretpostaviti da bi im u razvoju električnog hiperautomobila trebao pomoći i Mate Rimac – nakon automobilskog sajma u Ženevi, dio analitičara tržišta zaključio je da, kada su električna vozila i baterije u pitanju, najjače najvažnije "karte" ne drži Tesla, već upravo kompanija iz Svete Nedjelje.

U razgovoru za Top Gear Blume je nahvalio Rimca kao vrlo ambicioznog stručnjaka i savršenog partnera za razvoj prototipova i malih, pametnih rješenja te je dodao kako će Porscheu takva partnerstva biti sve važnija u budućnosti, piše Zimo.co.

Foto: Bljesak.info / Rimac Automobili na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

Osim automobila na struju koji bi u budućnosti trebali zagospodariti cestama, Porsche ne zanemaruje niti druge potencijalne buduće trendove na automobilskom tržištu poput najma automobila.

Umjesto kupovine vlastitog Porschea, ljubitelji ove legendarne kompanije moći će plaćati najam vozila te će za mjesečni iznos od 2-3 tisuće dolara imati pristup svim modelima ove kompanije i moći će voziti automobil koji žele. Takav pilot-projekt već je započet u Atlanti, dok u Kini u suradnji s kompanijom Didi eksperimentiraju sa servisima poput Ubera i Lyfta.

Kopirati
Drag cursor here to close