Porsche BH

Porsche BH donacijom za tablete podržava online-nastavu

Porsche BH, generalni uvoznik za vozila VW grupacije, tijekom pandemije COVID 19 podržava humanitarne projekte, ali i druge projekte društvene odgovornosti.
AutoMoto / Flash | 27. 04. 2020. u 12:43 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porsche BH, generalni uvoznik za vozila VW grupacije, tijekom pandemije COVID 19 podržava humanitarne projekte, ali i druge projekte društvene odgovornosti.

Tako je ova kompanija pored ustupanja vozila humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba i volonterima Omladinskog Filmskog Festivala koji također distribuiraju hranu i higijenske potrepštine starim i iznemoglim osobama, sada donirala u 4.000 KM za nabavku tableta kako bi se u osnovnim školama širom BIH osiguralo održavanje online-nastave.

''Aktualna situacija sa pandemijoim COVID19 dovela je društvo u situaciju da su školstvo i mnoge grane gospodarstva morale preći na online-platforme kako se procesi obrazovanja, ali i prodaje ne bi zaustavili.

Smatramo da je veoma bitno da obrazovanje ne trpi i iz tog razloga podržavamo akciju nabavke tableta za određeni broj osnovnih škola širom BiH koju je pokrenula Austrijsko Veleposlanstvo u Sarajevu.

I u našoj kompaniji se školovanje kadrova održava putem online- platforme, a polovicom mjeseca travnja implementirali smo i online rezervaciju i prodaju automobila.

U tijeku je prodajna akcija u suradnji sa Porsche Leasingom koja našim kupcima nudi značajne uštede i posebne uslove financiranja. Na ovaj način se pridržavamo svih mjera i preporuka Vlasti po pitanju očuvanja zdravlja, a pri tome brinemo o potrebama i željama naših kupaca'', rekao je Senad Olovčić, član Uprave Porsche BH.

Kopirati
Drag cursor here to close