Porsche 988 Vision - Je li ovo budućnost hipersportaša

Nakon iskoraka koji je ostvaren modelom 918 Spyder krenuo je razvoj nasljednika pod imenom Porsche 988 Vision.
AutoMoto / Flash | 23. 08. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koktel sporta i ekologije koji su svijetu demonstrirali Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari i McLaren P1 jasno je pokazao smjer kojim će svi budući hipersportaši krenuti. Stoga je i više nego logično da se na uspješnoj implementaciji napredne hibridne tehnologije temelji i nasljednik, piše Autopress. 

Konceptni Porsche 988 Vision jasno najavljuje da će serijski model, koji na tržište stiže krajem 2021. godine, obilovati hi-tech rješenjima pogotovo po pitanju aerodinamike. Aktivni spojleri, kamere umjesto retrovizora, pokretna krilca na usisnicima zraka. Ovisno o potrebi moći će biti fokusiran na smanjenje potrošnje, a već nekoliko sekundi kasnije na generiranje što veće količine downforcea.

 O tehničkim detaljima zasad nema službenih podataka, ali neslužbeno benzinski motor V6 bit će zamijenjen turbobenzinskim bokserskim 6-cilindrašem. Porsche 918 Spyder koristio je kombinaciju 4.6-litrenog V8 motora i tri elektromotora ukupne snage 887 KS. Porsche 988 Vision u serijskom formatu trebao bi koristiti 6-cilindarskog turbobenzinca i tri elektromotora, a ukupna snaga navodno će osjetno premašiti granicu od 1000 konjskih snaga.

 

Kopirati
Drag cursor here to close