Nakon robota stižu vozila

Policija u Dubaiju se opremila autonomnim vozilima za udaljeni nadzor

AutoMoto / Flash | 02. 07. 2017. u 10:16 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne samo da će prvi u svijetu imati robotske policajce, Dubai će u redove svoje policije regrutirati, također prvi u svijetu, i robotska vozila. Maleni automobili singapurskog proizvođača OTSAW Roboticsa (model O-R3) do kraja ove godine počet će voziti tamošnjim ulicama i služiti za njihov udaljeni nadzor.

Osnovna namjena ovih vozila bit će snimanje područja u potrazi za kriminalcima i ostalim traženim osobama, a svaki mini-automobil bit će opremljen i dronom kako bi mogao izvršiti i detaljnije snimanje na bilo kojoj lokaciji. Cilj policijskih snaga u Dubaiju je imati mirne i sigurne ulice bez prisutnosti policajaca, a ovaj projekt pomoći će u ostvarenju toga.



Projekt autonomnih vozila ide u istom smjeru kao i nedavno predstavljeni projekt robotskih policajaca – a to je da do 2030. godine 25% policijskih snaga u ovom Emiratu bude robotizirano.


Robot O-R3 OTSAW Roboticsa na sebi ima lidar (laserski radar), laserski skener i termalnu kameru kako bi se mogao snalaziti u prometu, te obične i termalne kamere koje snimaju u 360° oko vozila. Flota ovih robota nadzire se iz kontrolnog centra, odakle upravljanje njima mogu prema potrebi preuzeti ljudi.





Kopirati
Drag cursor here to close