RS

Policija najavila provjere romobila u prometu

AutoMoto / Flash | 17. 07. 2020. u 15:25 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske poduzimat će mjere prema osobama koje koriste električni trotinetom u prometu, objavio je MUP RS-a.

"Električni trotinet kao pojam nije precizno definiran u zakonskim propisima, niti su decidno propisana pravila i uvjeti po kojima se može koristiti u saobraćaju, već da se samo pominje u odredbama koje se odnose na pješake, odnosno da se električni trotineti trenutno tretiraju kao sredstva za igru i zabavu. Na osnovu navedenog moglo bi se zaključiti, da su osobe koje koriste električni trotinet u prometu dužne da se istima kreću po trotoaru i to brzinom približnoj brzini ljudskog hoda, jer jedino na taj način neće ugrožavati pješake, dok je na kolovozu zabranjena vožnja romobila (trotineta)", priopćeno je iz MUP-a RS.

U priopćenju se navodi da je proteklih dana na području RS-a evidentirana je prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo dijete s električnim trotinetom, koje se kretalo po kolovozu.

"Maloljetnik je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede. Kako bismo spriječili prometne nezgode s posljedicama po osobe, odnosno povrjeđivanje korisnika električnih trotineta, ali i pješaka, apeliramo na građane koji koriste električni trotinet, da do izmjene zakonskih propisa i preciznog propisivanja korištenja ovog sredstva u prometu, isti koriste na prostorima namijenjenim za igru i privatnim posjedima, a izuzetno na trotoaru i to brzinom ljudskog hoda, dok je vožnja kolovozom prekršaj za koji će policijski službenici sankcionirati izvršitelje", priopćeno je iz MUP-a RS.

Kopirati
Drag cursor here to close