25 eurocenti/lit

Pokvareni aparat častio jeftinim gorivom

AutoMoto / Flash | 02. 08. 2012. u 09:33 Z.S.
Kopirati

Desetine sretnih francuskih vozača uspjeli su da kupe jeftino gorivo kada se automatski aparat za točenje dizela u mjestu Montbéliard pokvario i greškom naplaćivao 25 eurocenti za litar.

Ukupno 189 vozača natočilo je gorivo po ovoj cijeni tijekom noći u blizini supermarketa "Cora", nedaleko od granice sa Švicarskom, priopćila je lokalna policija i uprava supermarketa.

Ispred crpke su se formirali dugi redovi, nakon što se pročula vijest o jeftinom gorivu. Litar dizela u Francuskoj trenutno košta 1,396 eura.

U razdoblju od dva i po sata po nižoj cijeni je kupljeno između 10 i 11 tisuća litara goriva, što je crpku koštalo oko 12.000 eura, prenio je AFP.

"Podnijeli smo prijavu i pokušavamo da utvrdimo kako se kvar dogodio", izjavio je upravnik skladišta za gorivo Christophe Renard.

Lokalno tužiteljstvo navodi da za sada nema dokaza da je aparat prepravljen na bilo kakav način i da vozači zato ne mogu snositi odgovornost za grešku.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.