Strpljenja

Pojačana kontrola putnika i robe na svim graničnim prelazima u BiH

Trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, a svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji.
AutoMoto / Flash | 13. 03. 2020. u 08:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sprečavanja širenja korona virusa, na svim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, zbog čega su tijekom dana moguća duža zadržavanja.

Trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, a svi međunarodni granični prijelazi sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Na GP Brčko-Gunja ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila, dok je GP Deleuša-Vraćenovići zbog radova zatvoren za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacijskih  radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat proemtuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close