Krenulo se na more

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Izačić i Prisika, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod.
AutoMoto / Flash | 15. 06. 2019. u 08:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po suhom kolniku uz umjerenu frekvenciju vozila.

Pojačan intenzitet prometa tijekom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnoj cesti  M-5, obustavljen je promet. Za vozila do 7 tona alternativni smjer je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U tijeku su sanacijski radovi u tunelu Vranduk, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu danas od 12 do 14:30 sati obustavlja se promet na regionalnoj cesti R-460 Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Danas se održava i 6. biciklijada Stazama rijeke Une na dionici magistralne ceste M-5 Dubovsko-Ripač. Za vrijeme biciklijade, vozila će prometovati usporeno u smjeru kretanja sudionike..

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Izačić i Prisika, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close