GP Izačić

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.
AutoMoto / Flash | 09. 08. 2018. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, jer na tim dionicama i kolovoz je vlažan. 

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Počeli su radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom. 

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac) i M-18 Olovo-Kladanj(Karaula) gdje se prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Za danas je najavljen početak radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo. Za vrijeme izvođenja radova vozila će prometovati novoizgrađenom obilaznicom u blizini. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Apelira se na vozače da prilagode vožnju tim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju. 

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. 

Na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen promet, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.  


Kopirati
Drag cursor here to close