Vozači, oprez

Pojačan promet vozila i pješaka hodočasnika prema Međugorju

Zbog održavanja vjerske manifestacije, danas se na svim prilaznim cestama Međugorju očekuje pojačan promet vozila i pješaka hodočasnika.
AutoMoto / Flash | 25. 06. 2018. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja, javlja BIHAMK.

Zbog održavanja vjerske manifestacije, danas se na svim prilaznim cestama Međugorju očekuje pojačan promet vozila i pješaka hodočasnika.  

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, promet je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralne ceste sa autocestom u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnoj cesti M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 07 do 14:30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close