Strpljenja

Pojačan promet na granicama

Svim sudionicima u prometu iz BIHAMK-a savjetuju da budu oprezni i da poštuju prometne propise.
AutoMoto / Flash | 23. 09. 2018. u 11:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačan intenzitet prometa  tijekom dana očekuje se na putevima u BiH, posebno na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. 

Svim sudionicima u prometu iz BIHAMK-a savjetuju da budu oprezni i da poštuju prometne propise. 

U tijeku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Radovi na rekonstrukciji mosta aktualni su i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Promet  teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave prometa na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave promet će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad). 

Trenutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani, kao i na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava prometa, danas od 09 do 13 i 15:30 do 18:30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. 

Podsjećanje i da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close