Bavarski ponos

Pogledajte kako izgleda najnoviji BMW X5

Po pitanju izgleda kod novog X5 u oči upadaju dva detalja: masivni „bubrezi“ koji nikad do sad nisu bili tako veliki, a koji djeluju plemenito izvedeni u kromu i dominiraju prednjim krajem, te izdužena stražnja svjetla.
AutoMoto / Flash | 06. 06. 2018. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW je preskočio redizajn aktualnog modela (F15) i ove jeseni nakanio na tržište pustiti potpuno novu, četvrtu generaciju velikog SUV-a X5. Dakle nakon samo pet godina na tržištu Bavarci su odlučili na tržište pustiti potpuno novi model, ponajviše iz razlog što im je sve teže držati korak s Mercedesom koji je u nekoliko posljednjih godina na tržište pustio kompletnu gamu SUV modela u svim klasama., piše hrvatski Autoklub.

Dakle, daleko od toga da je aktualan model zastario ili nije više konkurentan, no tržište je reklo svoje. I evo ga, ovo je novi BMW X5, a službene su fotografije prije službenog puštanja“u eter“ procurile na kineskim forumima, dakle puno prije službene svjetske premijere zakazane za Salon automobila u Parizu u listopadu ove godine.

Po pitanju izgleda kod novog X5 u oči upadaju dva detalja: masivni „bubrezi“ koji nikad do sad nisu bili tako veliki, a koji djeluju plemenito izvedeni u kromu i dominiraju prednjim krajem, te izdužena stražnja svjetla. Platforma na koju je postavljen X5 poznata je CLAR (cluster architecture) platforma na kojoj već vozi BMW Serije 7 s potpuno novim ovjesom za ovu priliku, dok po pitanju dimenzija novi X5 mjeri čak pet metara u duljinu, dva u širinu, a visok je 1,8 metara. Razmak između osovina pritom iznosi gotovo tri metra, a sve brojke upućuju na značajan rast u odnosu na prethodni model. To znači i više prostora u kabini te prtljažnik koji raspolaže s čak 605 litara ili 1860 litara s preklopljenom stražnjom klupom. Pritom novi model nije teži od starog, dapače, mudrom gradnjom novi je model, premda veći u odnosu na stari, lakši i do 200 kilograma što predstavlja značajnu uštedu na masi i posredno utječe na boju vozljivost.

  / 

Motornu ponudu sačinjavaju motori poznati iz aktualne Serije 5, dakle, dvolitreni četverocilindraš, trolitreni redni šestak te 4,4-litreni V8, svi opremljeni turbo punjenjem te 2.0 i 3.0 dizelski agregati.

Najsnažniji u ponudi bit će model X5 M s pogonom iz modela M5 od 600 KS i pogonom na sve kotače. Za početak će se krenuti s modelima xDrive40i s 3.0 rednim šestakom do 340 KS, xDrive50i s 4,4-litrenim V8 od 462 KS te xDrive30d s 262 KS, piše Autoklub.

 

Kopirati
Drag cursor here to close