Novi koncept

Pogledajte kako BMW zamišlja budućnost automobila

AutoMoto / Flash | 10. 03. 2016. u 14:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o BMW tvornici automobila počela je 7. ožujka 1916 godine kada je Karl Friedrich Rapp osnovao Bayerische Flugzeugwerke (BFW - Bavarska tvornica zrakoplova) što je zapravo preteča kompanije koju danas poznajemo i upravo se ovih dana slavi stoljeće postojanja.

BMW je svoje današnje ime, što je kratica od Bayerische Motoren Werke ddobio 21. srpnja 1917. ali to ne mijenja na stvari što se tiče okrugle obljetnice od točno sto godina postojanja, piše Zimo.co.

Iako su mnogi očekivali da će stoljeće postojanja BMW proslaviti u Ženevi, na vjerojatno najpoznatijem svjetskom sajmu automobila, bavarska kompanija ipak odlučila napraviti vlastiti event.

Exciting times ahead! Take a look at the future, and what we at BMW believe is the #next100 years of innovation and future mobility. For a closer look, head to http://bit.ly/_next100_

Posted by BMW on Monday, March 7, 2016

Sve se dogodilo u Münchenu, gdje je predstavljeno futurističko vozilo BMW Vision Next 100, čije ime zapravo otkriva o čemu se radi. A radi se o vozilu koje je budućnost kakvu zamišlja BMW, budućnost u kojoj automobili više neće biti samo prijevozna sredstva od "točke A do točke B" nego daleko, daleko više od toga.

Naravno, riječ je u autonomnom vozilu, ali u isto vrijeme i vozilu koje je u stanju "mijenjati se", bilo da se radi o promjenama u unutrašnjosti vozila, vanjskim dijelovima, virtualnoj stvarnosti...

K tome, BMW Vision Next 100 je automobil koji bi trebao imati najveću moguću razinu sigurnosti, bez štetnih emisija, dakle, doista koncept budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close