ID.5

Počinje proizvodnja najatraktivnijeg električnog Volkswagena

Počela je proizvodnja prvih pretproizvodnih modela ID.5, dok se početak proizvodnje modela namijenjenih tržištu očekuju u drugoj polovici godine.
AutoMoto / Flash | 22. 02. 2021. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački automobilski div Volkswagen nastavlja s ofenzivom na tržištu električnih automobila te je već započeo s proizvodnjom trećeg e-modela baziranog na platformi MEB.

Prošle godine počela je prodaja modela ID.3, modela koji bi na tržištu trebao imati ulogu električnog Golfa, te SUV-a ID.4.

U pripremi je još nekoliko modela (spominju se ID.2 i ID.6), no čini se kako će prije njih na red doći - ID.5.

Iako još službeno nije predstavljen, iz njemačke tvrtke potvrdili su kako je već počela proizvodnja pretproizvodnih modela serije tih automobila, dok se proizvodnja konačnih modela koji će se pojaviti na tržištu očekuje u drugoj polovici godine.

Zanimljivo, poput modela ID.3, čini se kako ni petica neće biti namijenjena za SAD, već će primarno tržište biti europsko.

Kako ID.5 još nije službeno predstavljen, nema ni službenih podataka o njegovim performansama, no uvijek se možemo osloniti na glasine koje kruže mrežom i prema kojima će ovo biti coupe verzija modela ID.4, koja bi izgledom trebala podsjećati na koncept ID Crozz, prenosi Zimo.

Što se opcija i performansi tiče, nagađa se da će brojke biti slične kao i na modelu ID.4.

Tako se spominje 150 kW motor koji pogoni stražnje kotače (naknadno će se pojaviti i verzije s dva motora i pogonom na sva četiri kotača) te baterija snage 77 kWh.

S obzirom na to da se početak proizvodnje očekuje u drugoj polovici godine, jasno je kako iz Volkswagena neće previše čekati do službenog predstavljanja tog modela.

Slike koncepta na kojima je ID.5 navodno baziran jasno ukazuju da će ovo biti najatraktivniji električni Volkswagen koji bi, ako cijena ne bude prevelika, zaista mogao postati veliki prodajni hit njemačke kompanije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close