Kad voziš, ne tipkaj!

Počinje kampanja #ParkirajTelefon

Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o gorućem problemu korištenja mobilnih telefona za vrijeme vožnje.
AutoMoto / Flash | 14. 11. 2017. u 15:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u suradnji sa JP Ceste Federacije BiH započinje realizaciju prometno-preventivne kampanje pod nazivom #ParkirajTelefon.

U okviru navedene kampanje, koja počinje 16. studenog, a trajat će do kraja godine, u svim većim gradovima planirana je podjela informativno-edukativnih letaka i naljepnica, dok će u okviru digitalne kampanje  na web stranici BIHAMK-a, Facebook-u, Youtube kanalu BIHAMK-a i drugim vanjskim web stranicama biti prikazani video spotovi koji govore o riziku upotrebe mobilnih telefona.

Spomenuta kampanja provodi se u okviru UN Dekade akcije za cestovnu sigurnost kojoj se kao dio Međunarodne automobilističke federacije (FIA) priključio i BIHAMK.

Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o gorućem problemu korištenja mobilnih telefona za vrijeme vožnje.

Osnovne poruke kampanje #ParkirajTelefon upozoravaju na fatalne posljedice alarmantnog trenda sve učestalijeg korištenja mobilnih telefona tijekom vožnje ili prelaska ulice.

Kampanja je namijenjena vozačima, pješacima i biciklistima, a cilj joj je smanjiti broj učesnika cestovnog prometa čija je pažnja ometena nepropisnim korištenjem mobitela.

Kako navode iz BIHAMK-a, mobilni telefoni su postali neizostavni dio naše svakodnevnice i sve češće su u upotrebi i onda kada ne bi smjeli biti, posebno se to odnosi na njihovu upotrebu u cestovnom prometu.

Upotreba mobilnih telefona u prometu, bilo da se radi o razgovoru ili tipkanju poruka, višestruko odvlači pažnju vozača i izaziva različite promjene u njihovom ponašanju koje negativno utiču na sigurnost saobraćaja, zbog čega je i Zakonom o osnovama sigurnosti prometa BiH zabranjena upotreba mobilnih telefona u prometu, priopćeno je.

Svjetska istraživanja su pokazala da ometanje vozača tijekom vožnje postaje jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća na cesti.

Kopirati
Drag cursor here to close