Slovačka

Počela proizvodnja Kijinog novog crossovera XCeed

Ceedova obitelj (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed) pored Xceeda do kraja godine dobija i nove hibridne izvedbe
AutoMoto / Flash | 26. 08. 2019. u 14:58 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana je na sjeveru Slovačke, u mjestu Teplička nad Váhom, u predgrađu Žiline, počela proizvodnja novog modela.

Kijina slovačka tvornica je nakon 14-dnevnog redovnog godišnjeg zaustavljanja proizvodnje pokrenula proizvodnju novog crossovera XCeed. Novi model je u javnosti premijerno predstavljen krajem lipnja u Kijinoj centrali u Frankfurtu. Radi se o šestoj izvedbi, koju će proizvoditi u toj tvornici, jedinoj ovog južnokorejskog giganta u Europi.

Treća generacija Kia Ceeda je inače od sredine 2018. širom Europe raspoloživa u hatchback i karavanskoj izvedbi, kojima se početkom ove godine pridružio i shooting brake ProCeed, kao i sportske izvedbe GT (Ceed i ProCeed), koji su popravili prodaju porodice Ceed za čak 41% u odnosu na prošlu godinu.

Obitelj Ceed će se po očekivanjima još bolje iskazati u drugoj polovici godine, jer se do kraja godine očekuje lansiranje novih hibridnih izvedbi.

U prvih šest mjeseci ove godine su u Kijinoj tvornici u Slovačkoj, jednoj od najsuvremenijih tvornica automobila na svijetu, proizveli 180.200 putničkih vozila i 222.000 motora (proizvode ih i za sestrinski Hyundai).

Nakon osam godina se u travnju zaključila proizvodnja monovolumena Venga, koja je svoje mjesto ustupila novom gradskog crossoveru XCeed.

Modeli Sportage, Ceed i Venga su prvom polugodištu našli svoje kupce u čak 95 zemalja svijeta – najpopularniji su bili u Rusiji (16 % ukupne proizvodnje), Velikoj Britaniji (15 %), a više od 10 posto izvoza su dostigli i u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close