U blizini Torina

Pininfarina Battista na Rimčev pogon testira se na cesti

Na cestama u blizini Torina snimljen je prvi video novog električnog superautomobila nastalog suradnjom Rimac Automobila i Pininfarine.
AutoMoto / Flash | 09. 08. 2019. u 08:41 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 600 milijuna kuna vrijedne suradnje Rimac Automobila i Automobili Pininfarine nastaje serije od 150 komada električnog superautomobila Pininfarina Battista.

Prototip ovog automobila već je predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, dok bi u prodaju trebao stići, jednako kako i njegov "brat" Rimac C_Two, tijekom sljedeće godine.

Planirana je proizvodnja 150 komada, svaki će koštati oko 2 milijuna eura, a najavljena količina već je navodno rezervirana u 70 do 80 primjerka.

Pininfarina stoga ubrzava rad na razvoju i testiranju Battiste, pa je tako nastao i prvi video ovog superautomobila "u akciji", koji su iz talijanske kompanije podijelili na društvenim mrežama, javlja Bug.hr.

Nekoliko novih fotografija s ovog testiranja pojavilo se i na profilu automobilističkog influencera Tima Burtona, poznatijeg kao Shmee150.

On podsjeća kako je Battista baziran (a što je vidljivo i na prvi pogled) na Rimčevom modelu C_Two. Oba će automobila ubrzavati od nule do 100 km/h za manje od dvije sekunde, do 300 km/h za manje od 12 sekundi, a najviša će im brzina biti 350 km/h.

Ako vam je Pininfarinin bolid preskup, Rimčev će C_Two biti dostupan po cijeni od "samo" 1,7 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close